Svenska mästerskapen 2019 i militär snabbmatch i Eskilstuna (2-3/7) och precision och fält i Gävle (4-7/7)

Svenska mästerskapen 2019

I år gick Svenska mästerskapen på två olika orter och var ett samarbete mellan Gävleborgskretsen, Uppsala läns pistolskyttekrets och Södermanlandskretsen.
Först ut var militär snabbmatch som gick i Eskilstuna och därefter fortsatte SM-et i Gävle med precision och fält.

Råsbo Psk var inblandade som funktionärer på båda orterna.

I Eskilstuna genom att föreningen tillsammans med Bålsta SkytteSällskap skötte sekretariatet och en av skjuthallarna.

STORT tack till ALLA som hjälpte till med att göra de här två dagarna till riktigt bra dagar. Vi har fått mycket lovord för ett väl genomfört milsnabb-SM.

I Gävle fortsatte Råsbo Psk-s inblandning genom Jan Hjertqvist och Robert Råsbo som hade lagt fältbanorna i vapengrupp B och DamC. Tack vare banläggningen fick de äntligen chansen att få skjuta en ”dambana” på SM då de gick i den så kallade nollpatrullen. Klubbens damer konstaterade att banläggarna på Dam-C-banan började med att ge dem en ”käftsmäll” redan på första stationen och sedan fortsatte det med en allt annat än lätt, men otroligt bra och rolig bana.

Årets SM bjöd på 2 st. särskjutningar om medaljer, en finalskjutning och en lagmedalj för Råsbo Psk.

I Eskilstuna sköt Robert Råsbo isär om silver och brons i militärsnabbmatch R och segrande ur särskjutningen gick Robert och han kom därmed på andra plats i mästerskapet.

I Gävle sköt föreningens båda två damer bra i DamC och fick ihop 59 träff vardera av 60 möjliga. Monica Hjertqvist och Linda Svensson fick därmed skjuta isär om silver och brons mot ytterligare en skytt. Linda tog slutligen en silvermedalj och Monica kom på 4:e plats. Tack vare de två bra individuella resultaten gick lagguldet till Råsbo Psk med 12 träff och 6 tavlor före silvermedaljörerna.

I Gävle sköts även precision B. Ingen medalj till föreningen i år men vi hade två skyttar med i finalskjutningen. Det var Robert Råsbo och Roger Björkman som efter finalserierna hade samma slutresultat.

Grattis till medaljer och de personbästa-resultat som slagits det här SM-et.