Svenska mästerskapen i fält och precision 2018

Torsdagen den 12:e startade fält och precisionsdelen av SM.

5 st. Råsboskyttar sköt fält B, 2 st. DamC och 2 st. precision vapengrupp A.

Fält B bjöd inte på några topplaceringar för föreningens skyttar däremot i DamC-fält tog Monica Hjertqvist och Linda Svensson en bronsmedalj i lag och Linda kom individuellt på 4:e plats.

I precision A tog sig Robert till final.


Bilder från damvarvet samt från prisutdelningen i 
DC-lag

Fredagen den 13:e bjöd på ännu en varm och solig dag i skogarna vid Kaflås och även ytterligare en pallplats till Råsbo Psk. Idag var det Roger Björkman, Robert Råsbo och Linda Svensson som i fält vapengrupp ÖC sköt till sig en tredjeplacering i lag för klubben.

Tyvärr kom Roger och Robert resultatmässigt utanför särskjutningen om individuella medaljplatser men båda hade 59 träff och Roger kom på 8:e plats och Robban kom (dagen till ära?) på 13:e plats.


Råsbo Psk på prispallen i lag vapengrupp C

Lördag, ytterligare en varm dag, då Råsbos skyttar deltog i precision ÖC och fält R.

I precision C tog sig Robert Råsbo till final där han avancerade några placeringar uppåt under finalens tre serier.

I fält revolver kom Råsbo Psk, med Robert Råsbo, Roger Björkman och Linda Svensson, på en 4:e plats efter att ha legat på bronsplats tills de sista skjutlagen kom in med bussen från Kaflås. Då fick vi tyvärr tillslut se oss besegrade med 1 p.

Individuellt var Robban en av 6 st. skyttar som sköt fullt och som sköt en väldigt spännande särskjutning, där den sista omgången tillslut särskilde alla tre medaljörerna ifrån varandra. Silver gick till Robert.


Robert i särskjutningen i fält R och final i
precision C

SM-ets sista dag sköt Roger och Robban precision-B och de sköt även fält A, vilket även Jan Hjertqvist, Monica Hjertqvist och Linda Svensson gjorde. Efter att ha tittat på särskjutningen i fält och hållit tummarna för Fredrik Pehrson, Eksjö SG, i B-precisionsfinalen, blev det en, för det här SM:et, sista middag ihop och sedan avfärd hemåt.


Robert Råsbo tillsammans med Fredrik Pehrson, Eksjö